x

Palgainfo Agentuur: kui rahul olete oma palgaga?

Allikas: Äripäeva video

Värske uuringu kohaselt on Eestis kõige madalam netopalga ootus kioski- ja turumüüjatel, kõige kõrgem aga suurettevõtte tegevdirektoreil. Millised palgaootused on inimestel tänaval?

 

Eelmise aasta lõpul Palgainfo Agentuuri ja partnerite küsitletud ligi 13 000 töövõtjast jäi ligi kümnendiku netopalgasoov alla 550 euro. Neljandiku vastajate netotöötasusoov jäi alla 520 euro.

Loading the player...Marta Jakobson, Eiko Kink

Äripäeva tänavaküsitlus palga teemal

Palgaootuste uuringu kohaselt on kõige madalama palgasooviga ametialad: kioski- ja turumüüjad, piletimüüja, köögiabiline, kiirtoitlustusketi abitööline, postisorteerija ja/või kättetoimetaja, abiline või koristaja kontoris, koduabiline, müüja-kassiir, letitöötaja toitlustuses, kelner või ettekandja. Kõige madalama palgasooviga ametialadel soovitakse netopalgaks 400 kuni 650 eurot.

Kõige kõrgema palgasooviga ametialad on: suurettevõtte tegevdirektor, finantsvahenduse ja/või kindlustusteenuste juht, info ja kommunikatsioonitehnoloogia juht, strateegilise planeerimise juht, elektrienergia ja/või soojuse tootmise juht, finantsala juht, ehitusjuht, panga või kindlustuse osakonnajuhataja, väikeettevõtte juht, tarkvara arenduse projektijuht. Kõige kõrgema palgasooviga ametialadel soovitakse netopalgaks 1450 kuni 4500 eurot.