x

PT: Suurima tööturu- ja palgauuringu fookuses on töötajate valmisolek töötada koos eri rahvusest inimestega

Palgainfo Agentuuri PRESSITEADE

Täna, 3. novembril algab Palgainfo Agentuuri ja partnerite igasügisene tööturu- ja palgauuring, mille fookuses on seekord töötajate valmisolek töötada koos eri rahvustest inimestega.

Töötasude ja palgaootuste kõrval uuritakse lähemalt veel töö asukohaga seotud tõmbe- ja tõuketegureid, soodustuste olulisust töökoha valikul, hoo seisundi kogemist ja häirivaid olukordi tööl.

 

„Eesti demograafilised arengud ja maailmas toimuvad muutused toovad meie tööturule lähiajal paratamatult rohkem teistest rahvustest inimesi. Küsitlusega uurime, kuivõrd soovivad töötajad eri rahvustest koosnevas kollektiivis töötada ning milliseid positiivseid või tööd takistavaid mõjusid nad selles näevad,“ ütles Palgainfo Agentuuri juht ja analüütik Kadri Seeder.

 

„Uuringu tulemused on heaks sisendiks muutuste elluviimisel tööandjatele, kes on valmis eri rahvustest inimesi tööle võtma,“ lisas Seeder.

Uuringu teine teema on tööalane mobiilsus ja töötajate valmisolek kulutada tööle minekuks rohkem aega või vahetada töö pärast Eesti-siseselt elukohta.

Seedri sõnul vähendab „kinniolek“ oma elukohas töötajate võimalusi leida sobiv töö, samuti tööandjate võimalusi leida vajalik töötaja. Seepärast uuritakse, mida tööandja saab omalt poolt teha, et leida endale töötajaid ka teistest piirkondadest ja suurendada tööalast mobiilsust.

Kolmanda teemana on uuringu fookuses töötajatele pakutavad soodustused.

Uuringu partneri ja tööandja turunduse agentuuri Brandem juhi Paavo Heili sõnul on soodustustega töötajaid kerge ära hellitada. Seetõttu võivad kallid ja mahukad hüvede paketid hakata rahulolu asemel rahulolematust tootma.

„Uuringus vaatame erinevate soodustuste olulisust töökoha valikul. Lisaks uurime, millised on seosed soodustuste, töötajate rahulolu ja tööandja maine vahel,“ lisas Heil.

Palgainfo Agentuur küsitleb tööandjaid ning töötajaid ja tööotsijaid kaks korda aastas – kevadel ja sügisel. Tavapäraselt osaleb küsitlustes üle 10 000 töötaja ja üle 300 organisatsiooni esindaja.

Küsitlusele saab vastata novembrikuu jooksul Palgainfo Agentuuri veebilehel. Otselink töötajate ja tööotsijate ankeedile on SIIN.

Uuringu esmased tulemused avaldatakse 17. detsembril 2015 Palgateatris. Uuringu kokkuvõte ilmub 18. jaanuaril 2016.

Uuringus osalemine on tasuta, samuti on uuringu peamised tulemused osalejatele tasuta saadaval.

Uuringus osalejatele on pannud välja auhinnad ja kingitused Äripäev, ESTONIA Resort Hotel & Spa, Oriflame, Prisma Peremarket, Saku Õlletehas ja Oma Lava.

Uuringu partnerid on Eesti suurim tööportaal CV Keskus, tööandja turunduse agentuur Brandem, töötajate sisemise motivatsiooni arendamisega tegelev Flowtime, lühiajalist töötamist toetav tööportaal GoWorkaBit, personalitöö teenuseid tipptasemel pakkuv HR factory, Tartu Ülikooli majandusteaduskond ja Eesti Üliõpilaskondade Liit.

Lisainfo:
Kadri Seeder
Palgainfo Agentuuri juht
See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.
5093039

Anton Kuznetski
Palgainfo Agentuuri arendusjuht
5228444

Paavo Heil
Tööandja turunduse agentuuri Brandem juht
5106215

Palgainfo Agentuur
See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.
www.palgainfo.ee