x
Seminari esimese osa fookuses olid kitsaskohad tööturul – kust ja kuidas leida vajalikke töötajaid, kui Eesti enda tööealine elanikkond väheneb ja väljast tulijate suhtes ollakse pigem tõrjuvad, kuidas tööandjana töötajate jaoks atraktiivne olla.

Ettekande tegi tööandja turunduse agentuuri Brandem värbamisturunduse ekspert Marie Evart. Arutelus osalesid CV Keskuse värbamisosakonna juht Renita Käsper, BBQ Catering juht Kaur Kuurme, HR Factory personaliteenuste müügijuht Pille Semjonov ning Mistra-Autex tegevjuht Priit Tamm.

Seminari teises osas analüüsiti töötajate sisemise motivatsiooni kujunemise eeldusi – kas ettevõtete tänane töökorraldus toetab või pigem pärsib seda, milline on töötajate enesetunne ja valmisolek tööle pühenduda, kuidas viia töötajateni ettevõtte missioon ja kujundada uhkust oma töö üle.

Ettekande tegi uuringu partneri Flowtime kaasasutaja ja teenusarenduse juht, psühholoog Kaspar Kruup. Arutelus osalesid MTÜ Terve Maailm tervise-edenduse eestvedaja Kaia-Kaire Hunt, Ülemiste keskuse juht Guido Pärnits, Flowtime asutaja ja juht Klaas-Jan Reincke ning Ragn Sells personalijuht Kaire Soovik.

Seminari kolmandas osas räägiti töö tasustamisest –kuidas hinnata töötasude muutusi, miks ei ole paljud töötajad rahul tööandja poolt pakutavate soodustustega ning kas töötasustamine on Eestis piisavalt paindlik.

Ettekande tegi Palgainfo Agentuuri juht ja analüütik Kadri Seeder. Arutelus osalesid tööandja turunduse agentuuri Brandem tegevjuht Paavo Heil, advokaadibüroo SORAINEN partner ja vandeadvokaat, Eesti Advokatuuri äriõiguskomisjoni juht Karin Madisson, Saybolt Eesti personalijuht Tiina Zackrisson ning AB Logistika Grupp tegevjuht Karl Vilipõld.

Üritust modereeris Palgainfo Agentuuri arendusjuht Anton Kuznetski.

 

 

Ettekanded

Ettekanded on saadaval üritusel osalejatele ja alla laetavad profipaketiga liitunutele. Alla laadimiseks logige palun sisse. 

Kust ja kuidas leida vajalikke töötajaid?
Marie Evart, tööandja turunduse agentuuri Brandem värbamisturunduse ekspert

Laadi alla .pdf

 


Millised on eeltingimused töötajate sisemise motivatsiooni tekkeks?

Kaspar Kruup, Flowtime kaasasutaja ja teenusarenduse juht, psühholoog

Laadi alla .pdf

 


Millised on muutused põhipalkades ja töötajate palgaootustes?

Kadri Seeder, Palgainfo Agentuuri juht

Laadi alla .pdf 

 


Meediakajastus

Palgainfo Agentuuri pressiteade: Madalapalgaliste majanduslik toimetulek on aastaga paranenud

Intervjuu Kadri Seedriga Kuku raadios 2015-12-17@12:05

ERR AK majandusuudised 17.12.2015 kell 18:30

Äripäev "Müüt eestlasest kui heast liinitöölisest"

Koolielu Noorte teadlikkust tööturu võimalustest aitaks tõsta tööandjate ja koolide koostöö

 

 

Partnerid kodukale